7-dňový chlebík podľa mojej starkej: Takýto chleba v obchode nekúpite, vydrží vám mäkký celý týždeň!

Tento chlebík robila moja starká a vydrží vám naozaj celý týždeň. Robím ho už 20 rokov, odporúčam každému, kto chce poctivé domáce pečivo. Dnes som si na tento recept spomenula, pretože ho jedna pani spomínala v skupine o varení a preto som sa rozhodla, napísať vám. Podľa mňa by sa na takéto recepty nemalo zabudnúť, sú vzácne a veľmi dobré. 🙂

Potrebujeme:

3 hrnčeky hladkej múky (používame múku 00 – ja dávam pohronský ruskov)

20 g čerstvého droždia

1 lyžička rasce celej

3 lyžičky soli

1 a 1/4 hrnčeka vody

Postup:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Ak máte radi jablká, bol by hriech nevyskúšať ho: Obrátený jablkáč s kyslou smotanou a čokoládou!

Kuracie rezne v syrovo-cesnakom cestíčku, bez vyprážania: Výborné