Šišky ako dych – v rúre sa krásne nafúknu: Žiadne vyprážanie a do cesta dajte tvaroh – lepšie pečivo sme ešte nejedli!

Fantastický recept na šišky s čokoládou, ktoré vôbec nie sú mastné a chutia výborne!

Potrebujeme:

  • 500 g hladkej múky 00 (môžete urobiť pol na pol s polohrubou múkou)
  • 50 g masla
  • 100 g cukru (možno zvýšiť alebo znížiť v závislosti od chuti)
  • 10 gramov sušeného droždia alebo 1/2 kocky  čerstvého
  • 2 vajcia
  • 120 ml vlažného mlieka
  • 125 gramov ricotta syru (ak nemáte, nahraďte pomazánkovým maslom alebo tvarohom zjemneným trochou smotany)
  • čokoláda lupienky
  • Cukor práškový
  • Pomarančová kôra

Postup:

Do misky nasypte múku, pridajte vajcia, maslo nakrájané na malé kúsky, cukor, pomarančovú kôru a ricottu (alebo tvaroh či pomazánkové maslo).
V teplom mlieku rozpustite droždie spolu s lyžičkou cukru, počkajte asi 15 minút a pridajte ho k ostatným zložkám. Vymieste jednotné cesto.

Nechajte cesto kysnúť na teplom mieste v miske pod utierkou – nechávam kysnúť dlhšie, cesto je potom naozaj nadýchané.

Keď cesto vykysne, vmiešame doň čokoládové lupienky, preložíme na dosku posypenú múkou a rozvaľkáme na hrúbku 1 cm. Vykrojíme kruhy a necháme ešte podkynúsť, kým sa nezohreje rúra (čím dlhšie, tým lepšie, môžete počkať aj hodinu).
V predhriatej rúre pri 180 stupňoch pečieme asi 20-25 minút dozlatista – šišky sa krásne nafúknu. Šišky sú výborné a vôbec nie sú mastné, ako klasické vyprážané šišky.

Prajeme vám dobrú chuť! 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zázračný chlebík bez miesenia – hrnčekový recept. Toto sa s chlebom z obchodu nedá porovnať!

Kúzelná piškóta na tortu, bez gramu múky: Recept priamo od výborného cukrára, chuť je úžasná!